Podnikateľskí lídri podporujú plán brexitu z dielne britskej premiérky

Zdá sa, že čas od referenda ubehol pozoruhodne rýchlo a v podstate stále máme diskusiu, ktorú sme mohli mať ráno po referende, povedal šéf firmy Rolls-Royce.

Návrh dohody o brexite z dielne britskej premiérky Theresy Mayovej je podľa šéfa spoločnosti Rolls-Royce Warrena Easta lepší ako odchod Británie z EÚ bez dohody. Strojársky gigant Rolls-Royce vo Veľkej Británii zamestnáva 22 300 ľudí vo výrobe leteckých a lodných motorov a motorov pre ponorky. Warren East sa pripojil k ostatným podnikateľským lídrom pri podpore plánu, ktorý predložila britská premiérka. „Zdá sa, že čas od referenda ubehol pozoruhodne rýchlo a v podstate stále máme diskusiu, ktorú sme mohli mať ráno po referende,“ povedal East pre BBC.

Šéf spoločnosti Rolls-Royce pritom konštatoval, že jeho firma bude naďalej realizovať rezervné plány, aby zabezpečila, že bude môcť pokračovať v činnosti aj po marci budúceho roka. Aj iní podnikateľskí lídri podporili plán brexitu premiérky Mayovej. Automobilka BMW návrh dokumentu privítala „ako pozitívy krok správnym smerom“, ale tiež potvrdila, že sa bude pripravovať na „najhorší scenár, ktorý by predstavoval brexit bez dohody“.

https://www.bbc.com/news/business

Súvisiace články

Aktuálne správy