Zhruba 1 300 firiem z EÚ má záujem o dočasné povolenie pôsobiť v Británii po brexite

Ide o reakciu na návrh umožniť európskym firmám pokračovať v podnikaní v krajine aj v prípade brexitu bez dohody, kým získajú úplne oprávnenie na činnosť podľa novej britskej regulácie.

Britský úrad pre dohľad nad finančnými trhmi (FCA) uviedol, že približne 1 300 firiem z ostatných krajín Európskej únie prejavilo záujem o návrh, ktorý má uľahčiť prechod ich podnikania, ak Veľká Británia odíde z bloku bez dohody. Predstaviteľka FCA Nausicaa Delfasová v pondelok konštatovala, že ide o návrh umožniť firmám so sídlom v Európskom hospodárskom priestore, čiže v EÚ, Nórsku, na Islande a v Lichtenštajnsku, aby pokračovali v pôsobení v Británii počas obdobia trvajúceho do troch rokov. V priebehu tejto etapy majú získať úplné oprávnenie na činnosť na základe nového regulačného režimu.

„Pracujeme na zabezpečení silného regulačného rámca a na hladkom a riadenom prechodnom období pre firmy a ich zákazníkov,“ uviedla Delfasová. Terajšia úroveň záujmu zo strany firiem sa považuje za pozitívnu a predpokladá sa, že bude rásť.

Súvisiace články

Aktuálne správy