Nemecká vláda schválila plán redukcie znečisťovania dieselovými autami

Plán vyzýva výrobcov áut, aby ponúkali veľkorysé zľavy pri výmenách starších dieselových modelov za nové autá.

Nemecká vláda schválila plán, ktorého cieľom je pomôcť pri redukcii znečisťovania dieselovými vozidlami a zároveň zmierniť záťaž spotrebiteľov. Minister dopravy Andreas Scheuer a ministerka životného prostredia Svenja Schulzeová novinárom povedali, že koncepcia ráta s udržaním moderných, menej znečisťujúcich dieselových áut na cestách a s modernizáciou alebo vyradením starších modelov. Okrem iného vládny plán vyzýva výrobcov áut, aby ponúkali veľkorysé zľavy pri výmenách starších dieselových modelov za nové autá.

Minister dopravy Scheuer uviedol, že veľké nemecké automobilky súhlasia so zľavami pri výmene starších áut za nové. Okrem toho francúzska spoločnosť Renault už na svojej internetovej stránke oznámila, že bude ponúkať do 10 tis. eur nemeckým majiteľom jej starších dieselových áut, ak si kúpia jej nové vozidlo.

Problém starších dieselových áut sa netýka iba Nemecka. Napríklad dánska vláda v utorok oznámila, že chce, aby sa do roku 2030 v krajine úplne skončil predaj vozidiel používajúcich ako palivo iba benzín alebo naftu.

Súvisiace články

Aktuálne správy