Čisté tržby spoločnosti Scania vzrástli v prvom polroku na viac ako 66 mld. SEK

Peňažný tok vo vozidlách a službách činil v danom období cez 1 miliardu SEK.

Spoločnosť Scania zvýšila v prvých šiestich mesiacoch roku 2018 čistý predaj na rekordných 66,2 miliardy švédskych korún (SEK), čo v porovnaní s predchádzajúcim rokom predstavuje nárast o 9 percent. Prevádzkový výnos sa zároveň zvýšil na 6,95 mld. SEK, čo znamenalo prevádzkovú maržu 10,5 percent. Tržby spoločnosti za služby dosiahli rekordnú výšku 13,1 mld. SEK, pri náraste o 12 percent. Informovala o tom v utorok spoločnosť Scania v tlačovej správe.

Peňažný tok vo vozidlách a službách bol v prvom polroku 2018 celkovo 1,08 mld. SEK. Finančné služby vykazovali v rovnakom období prevádzkové výnosy vo výške 665 miliónov SEK a úverové straty zostali na nízkej úrovni. „Zatiaľ čo vyšší objem predaných vozidiel a služieb mal na zisk pozitívny vplyv, rovnako tak kurz švédskej koruny, negatívny dopad mali naopak faktory v podobe menej priaznivého trhového mixu, vyššie náklady na výrobu dvoch produktových radov a pokračujúce problémy na strane dodávateľov,“ komentoval výsledky prezident a generálny riaditeľ Scania Henrik Henriksson.

Scania v roku 2016 zákazníkom dodala 73 100 nákladných automobilov, 8 300 autobusov a tiež 7 800 priemyslových a lodných motorov. Čisté tržby dosiahli v danom roku takmer 104 miliárd SEK, z ktorých bolo približne 20 percent spojených s poskytovaním služieb. Spoločnosť Scania bola založená v roku 1891. Aktuálne pôsobí vo viac ako 100 krajinách sveta a zamestnáva približne 46 tisíc zamestnancov. Scania je súčasťou Volkswagen Truck & Bus GmBH.

Súvisiace články

Aktuálne správy