Kabinet bude rokovať o zmene použitia kapitálových výdavkov rezortu pôdohospodárstva

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR predkladá návrh na vydanie súhlasu vlády so zmenou použitia kapitálových výdavkov v celkovom objeme 1,8 mil. eur, pôvodne rozpočtovaných na investičnú akciu "Rekonštrukcia modernizácia v rezorte – starostlivosť o majetok štátu“

Vláda bude v stredu diskutovať okrem iného aj o návrhu na vydanie súhlasu so zmenou účelu použitia kapitálových výdavkov pridelených v roku 2017 kapitole Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. „Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR predkladá návrh na vydanie súhlasu vlády so zmenou použitia kapitálových výdavkov v celkovom objeme 1 800 000 eur, pôvodne rozpočtovaných na investičnú akciu „Rekonštrukcia modernizácia v rezorte – starostlivosť o majetok štátu“,“ objasnil predkladateľ.

Na základe aktuálnej analýzy potrieb kapitálových výdavkov v rezorte, nedočerpané kapitálové výdavky sa použijú na zabezpečenie bežných výdavkov. „Cieľom zmeny účelu použitia kapitálových výdavkov na bežné výdavky je poskytnúť celorezortnú informačnú štruktúru materiálov, zdrojov a online nástrojov na budovanie kapacít a zosúladenie subjektov MPRV SR s alternatívnymi finančnými schémami a ich poskytovateľmi,“ vysvetlilo ministerstvo.

Ministri budú rokovať aj o návrhu nariadenia, ktorým sa ustanovujú podmienky na poskytnutie investičnej pomoci, maximálna intenzita investičnej pomoci a maximálna výška investičnej pomoci v regiónoch Slovenskej republiky. „Obsah návrhu nariadenia vlády sa zhoduje s návrhom nariadenia predloženým vláde Slovenskej republiky pri schvaľovaní návrhu zákona o regionálnej investičnej pomoci. K zmene došlo len v systematike návrhu nariadenia a vo vymedzení prioritných oblastí priemyselnej výroby, technologických centier a centier podnikových služieb,“ priblížil rezort hospodárstva.

Súvisiace články

Aktuálne správy