Práva spotrebiteľov EÚ predstavia na Oslave troch bratov v poľskom Tešíne

Informácie o právach spotrebiteľov na Slovensku, v Česku, Poľsku i v ďalších krajinách Európskej únie (EÚ) predstavia v piatok (15.6.) na podujatí Oslava troch bratov na Hlavnom námestí v poľskom Tešíne Európske spotrebiteľské centrum (ESC) v Slovenskej republike (SR), ESC Poľska a ESC Českej republiky. TASR o tom informovala Katarína Zalaiová z ESC v SR.
Cieľom je podľa nej informovať obyvateľov o ich spotrebiteľských právach a poskytnúť im informácie o bezplatnej pomoci, ktorú môžu získať prostredníctvom siete európskych spotrebiteľských centier ECC-Net. „Zo skúseností siete ECC-Net vyplýva, že obyvatelia pohraničných miest často venujú pozornosť ponukám obchodníkov zo susedných krajín. Obchodníci sa preto rozhodli rozšíriť svoju reklamu v susedných krajinách a spotrebitelia si môžu vybrať najvýhodnejšie produkty a služby bez obáv o vzdialenosť,“ uviedla Zalaiová.
„Čo majú spotrebitelia robiť, ak sa stretnú s problémom so zahraničným obchodníkom? Odpoveďou je Európske spotrebiteľské centrum, ktoré je členom siete ECC-Net. Sieť európskych spotrebiteľských centier ECC-Net pomáha spotrebiteľom riešiť cezhraničné prípady bezplatne mimosúdnou cestou,“ doplnila Zalaiová s tým, že účastníci podujatia môžu získať nielen bezplatné právne poradenstvo v štyroch jazykoch, ale aj zaujímavé ceny v kvízoch.

Súvisiace články

Aktuálne správy