Miera nezamestnanosti v Maďarsku klesla

Počas februára až apríla sa počet ľudí bez práce v krajine medziročne znížil o 32 tis. na 177 tis. a miera nezamestnanosti sa zmenšila o 0,7 percentuálneho bodu na 3,8 %.

Miera nezamestnanosti v Maďarsku počas trojmesačného obdobia februára až apríla oproti rovnakému obdobiu minulého roka klesla o 0,7 percentuálneho bodu na úroveň 3,8 percenta. V krajine počas februára až apríla v priemere evidovali 177 tis. nezamestnaných. Medziročne sa počet ľudí bez práce znížil o 32 tisíc. Informoval o tom v utorok na svojej internetovej stránke maďarský štatistický úrad.

Nezamestnanosť mužov v Maďarsku sa medziročne znížila o 0,8 percentuálneho bodu na 3,4 percenta. Nezamestnanosť žien klesla menej výrazne, a to o 0,6 percentuálneho bodu na 4,3 percenta. Počet zamestnaných ľudí v Maďarsku počas februára až apríla medziročne stúpol o 67 tis. na 4,445 milióna. Miera zamestnanosti v krajine vo vekovej skupine od 15 do 64 rokov v porovnaní s rovnakým obdobím pred rokom vzrástla o 1,5 percentuálneho bodu na úroveň 68,8 percenta.

Súvisiace články

Aktuálne správy