Čistý zisk Samsungu v prvom kvartáli stúpol o 52 percent

Technologický gigant za január až marec dosiahol čistý zisk 11,7 bil. juhokórejských wonov.

Juhokórejský výrobca elektroniky Samsung Electronics za prvý štvrťrok vykázal lepšie výsledky, ako sa očakávalo. Technologický gigant vo štvrtok informoval, že za január až marec dosiahol čistý zisk 11,7 bil. juhokórejských wonov (KRW), čo bol medziročný rast o 52 percent z úrovne 7,7 bil. KRW v prvom štvrťroku vlaňajška. Výškou čistého zisku firma mierne prekonala očakávania analytikov oslovených v prieskume FactSet, ktorí odhadovali, že bude v sume 11,3 bil. KRW.

Tržby Samsungu za prvé tri mesiace tohto roka sa zvýšili o 20 percent na 60,6 bil. KRW a prevádzkový zisk vzrástol o 58 percent na 15,6 bil. KRW. Rozhodujúcu časť prevádzkového zisku, a to 11,55 bil. KRW čiže vyše 70 percent, v prvom kvartáli vygenerovala divízia polovodičov. Divízia výroby mobilných telefónov vykázala prevádzkový zisk v objeme 3,77 bil. KRW.

Samsung Electronics pôsobí od roku 2002 aj na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Samsung Electronics Slovakia. Produkcia spoločnosti je zameraná najmä na výrobu LCD televízorov s LED technológiou.

Súvisiace články

Aktuálne správy