Skupina CME v prvom kvartáli dosiahla zisk z pokračujúcich činností 6 mil. USD

Prevádzkový zisk mediálnej firmy pred odpismi (OIBDA) za január až marec medziročne stúpol o 45 percent na 30,667 mil. USD

Stredoeurópska mediálna skupina Central European Media Enterprises Ltd. (CME) v prvom štvrťroku dosiahla zisk z pokračujúcich činností v sume 6,084 mil. USD, čo predstavuje 1 cent na akciu. V rovnakom období pred rokom spoločnosť z pokračujúcich činností vykázala stratu 5,982 mil. USD, čiže 5 centov na akciu. CME o tom informovala v správe, ktorú vo štvrtok poskytla agentúre SITA.

Prevádzkový zisk firmy pred odpismi (OIBDA) za január až marec medziročne stúpol o 45 percent na 30,667 mil. USD a OIBDA marža sa zvýšila z 19 na 22 percent. Tržby CME z televíznej reklamy v prvom kvartáli tohto roka posilnili o 26 percent. Výsledky spoločnosti z pokračujúcej činnosti nezahŕňajú televízne stanice v Chorvátsku a Slovinsku, ktorých predaj CME nedávno oznámila. Ukončenie predaja sa očakáva v druhom švrťroku.

Central European Media Enterprises prevádzkuje televízne stanice v štyroch krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť v júli 2007 odkúpila 20 % v TV Markíza od spoločnosti Media Invest, spol. s r. o. CME informovala, že touto transakciou sa stala 100-percentným vlastníkom spoločnosti Markíza – Slovakia, spol. s r. o. ktorá je prevádzkovateľom licencie na vysielanie TV Markíza.

Súvisiace články

Aktuálne správy