Produkcia ruskej oceliarskej firmy MMK v prvom kvartáli klesla

Ruská hutnícka firma počas januára až marca oproti predošlému štvrťroku vyrobila o 9,4 % menej surového železa a o 4,4 % menej surovej ocele.

Ruská oceliarska spoločnosť MMK v prvom štvrťroku evidovala medzikvartálny pokles produkcie. Jej výroba surového železa počas januára až marca oproti predošlému štvrťroku sa zmenšila o 9,4 percenta na 2,404 mil. ton v dôsledku plánovanej údržby. Produkcia surovej ocele sa medzikvartálne znížila o 4,4 percenta 3,147 mil. ton. Spoločnosť o tom informovala v utorok na svojej internetovej stránke.

Na trh však firma v prvom štvrťroku dodala 2,83 mil. hotových produktov, čo bol v porovnaní s októbrom až decembrom rast o 1,6 percenta. MMK totiž znížila zásoby hotových výrobkov a zotavil sa dopyt po oceli na jej kľúčových trhoch. Na trhy Ruska a ostatných krajín Spoločenstva nezávislých štátov MMK dodala 2,225 mil. ton oceľových produktov. Medzikvartálne to bol rast o 8,3 percenta. Export firmy však oproti predošlému štvrťroku oslabil o 17,3 percenta na 605 tis. ton.

Súvisiace články

Aktuálne správy