Nezvestný nemecký magnát: Vášnivý skialpinista sa stratil pri túre v Alpách

, ČTK Foto: YT/RTL2

V oblasti alpského štítu Matterhorn na taliansko-švajčiarských hraniciach zmizol 58-ročný Karl-Erivan Haub, výkonný riaditeľ skupiny Tengelmann. Informovala o tom agentúra ANSA.

V sobotu popoludní mal Haub dohovorenú schôdzku vo švajčiarskom Zermatte, ale nedostavil na ňu. Naposledy bol jeho mobilný telefón aktívny v sobotu večer. "Hľadanie je v plnom prúde, robíme všetko pre to, aby sme ho našli," potvrdila hovorkyňa Tengelmann v utorok večer. Haub je považovaný za skúseného lyžiara a zdatného maratónskeho bežca, pravidelne absolvoval triatlóny a viacdenné horské výlety. Rodina chce financovať pátranie, túto možnosť však komplikuje nepriaznivé počasie, slabá viditeľnosť a nebezpečenstvo lavín.

Do skupiny Tengelmann patria okrem iného hobbymarkety OBI či predajne textilu KiK. Kedysi skupina vlastnila tiež diskontný reťazec Plus. Karl-Erivan Haub prevzal vedenie rodinného podniku po svojom otcovi Erivanovi, ktorý zomrel v roku 2000. Tengelmann je jednou z najdôležitejších obchodných spoločností na svete. Dnes má skupina Tengelmann 73 investícií s obratom okolo 30 miliárd eur a viac ako 215 000 zamestnancami.

Podľa časopisu Wirtschaft je Tengelmann v prvej desiatke najväčších rodinných podnikov Nemecka. Časopis Manager-Magazin v minulom roku odhadol majetok rodiny Haubových na 4,2 miliardy eur. Podľa časopisu Forbes patrí k najbohatším rodinám na svete.

Súvisiace články

Aktuálne správy