Najstarší výrobca zbraní v USA Remington podal žiadosť o ochranu pred veriteľmi

Spoločnosť Remington Outdoor Company požiadala o ochranu pred veriteľmi. Firma tak urobila v dôsledku vysokých dlhov a žalôb, ktoré jej zložitú finančnú situáciu ešte zhoršili.
Najstarší výrobca zbraní v USA už vo februári oznámil, že jeho finančná situácia je pri dlhu vo výške 950 miliónov USD (769,48 milióna eur) neudržateľná. Tržby firmy klesli vlani o vyše 30 %. Paradoxne, dôvodom bolo víťazstvo republikána Donalda Trumpa v prezidentských voľbách v roku 2016, po ktorom sa Američania prestali obávať sprísnenia zákonov v oblasti držania zbraní a nákupy obmedzili.
Spoločnosť okrem toho čelí žalobám za streľbu v základnej škole Sandy Hook v meste Newtown (Connecticut) v roku 2012. Streľba si vyžiadala životy 26 ľudí, z toho 20 detí.
Podľa denníka The Wall Street Journal plánovala firma podať žiadosť o ochranu pred veriteľmi už vo februári, v dôsledku streľby 14. februára na strednej škole v Parklande na Floride, ale zámer odložila na neskôr. Aj táto streľba jej pozíciu sťažila, keďže viaceré americké obchodné siete obmedzili predaj zbraní.
Firma následne podala žiadosť v nedeľu 25. marca prostredníctvom súdu vo Wilmingtone (Delaware). Cieľom je pokračovať vo výrobe bez toho, aby ju narušil proces reštrukturalizácie. Súčasťou tohto procesu je výmena časti dlhu za odovzdanie kontroly nad spoločnosťou veriteľom ako Franklin Templeton Investments a JPMorgan Asset Management. Súčasným vlastníkom je fond Cerberus Capital Management, ktorý sa už po streľbe v Newtowne snažil firmu predať, ale neúspešne.

Súvisiace články

Aktuálne správy