Pre problémy s obhliadkami mŕtvych odstupuje hlavná odborníčka Monika Palušková

Informovala o tom TV JOJ, ktorej to potvrdila sama radkyňa.

Pre problémy s obhliadkami mŕtvych odstupuje hlavná odborníčka ministerstva zdravotníctva pre všeobecné lekárstvo Monika Palušková. Informáciu priniesla TV JOJ, ktorej to potvrdila sama radkyňa. Ako informovala televízia, Monika Palušková mala niekoľko stretnutí s ministrom zdravotníctva Tomášom Druckerom. Aj s odbornou verejnosťou upozorňovala na to, aby sa vytvoril kompetentný zákon, aby boli obhliadky mŕtvych robené odborne, súdnymi znalcami a patológmi, ale aj lekármi, ktorí prejavia o to záujem, alebo budú preškolení. Minimálne v jednom semestri odborného štúdia.

Novelu ministerstvo nakoniec upravilo tak, že obhliadanie mŕtvych podľa Paluškovej vracia do obdobia spred 13 rokov.

„Palušková spolu s odborníkmi pripravovali formu zákona, ktorá bola odborná a súhlasili s ňou aj odborníci. Podľa Paluškovej je problém najmä to, že naďalej budú vykonávať obhliadky všeobecní lekári bez preškolenia. Obhliadky teda nerobia výhradne len súdni znalci a patológovia, ktorí sú na to vyštudovaní a lekári, ktorí by prejavili záujem pod podmienkou dôkladného a profesionálneho preškolenia,“ píše sa na webe televízie.

https://www.noviny.sk/slovensko/312472-pre-problemy-s-obhliadkami-m-tvych-odstupuje-hlavna-radkyna-pre-vseobecne-lekarstvo

Súvisiace články

Aktuálne správy