Deutsche Bank súhlasila, že zaplatí 240 miliónov USD za urovnanie sporu

Nemecká Deutsche Bank súhlasila, že zaplatí 240 miliónov USD (195,11 milióna eur) za urovnanie sporu s americkými regulačnými úradmi, ktoré ju obvinili z manipulácie s úrokovou sadzbou Libor. Vyplýva to z dokumentov, ktoré okresný súd na Manhattane zverejnil v utorok (27.2.) večer.
Deutsche Bank je treťou bankou, ktorá sa dohodla s americkými úradmi na urovnaní obvinení, že manipuláciou s úrokovou sadzbou Libor a ďalšími referenčnými úrokovými sadzbami poškodila vládne a neziskové organizácie v Spojených štátoch. Je medzi nimi napríklad mesto Baltimor či prestížna univerzita Yale. Dohodu musí ešte schváliť sudca.
Americká Citigroup dosiahla vlani v júli podobnú dohodu o urovnaní vo výške 130 miliónov USD, zatiaľ čo britská banka Barclays v novembri 2015 súhlasila so zaplatením 120 miliónov USD.
Vlani v októbri Deutsche Bank dosiahla separátnu dohodu so 45 americkými štátmi o zaplatení 220 miliónov USD za urovnanie sporov nimi.
Banky po celom svete boli nútené zaplatiť miliardy dolárov za uzavretie prípadov, ktoré sa týkali manipulácií s londýnskou medzibankovou sadzbou (Libor), od ktorej sa odvodzujú úroky pre úvery, hypotéky a ostatné finančné produkty obchodované na medzinárodnej úrovni.

Súvisiace články

Aktuálne správy