Samospráva Bánoviec nad Bebravou zabezpečí demoláciu starého klubu dôchodcov

Samospráva Bánoviec nad Bebravou zabezpečí deštrukciu objektu starého klubu dôchodcov. Ten sa do nových priestorov presťahoval koncom minulého roka. Financie na demoláciu budovy radnica vyčlenila v rámci zmeny rozpočtu, ktorú na svojom rokovaní tento týždeň schválili bánovskí mestskí poslanci.
Zmena rozpočtu vyplynula z aktuálnych potrieb financovania výdavkov mesta, pričom obsahuje i opätovné zapojenie nečerpaných výdavkov z predchádzajúceho roka, uviedla radnica v materiáli.
Z vyššieho výnosu dane z príjmu fyzických osôb bude samospráva financovať karanténnu stanicu, na tento účel vyčlenila 25.000 eur, ďalších 8500 eur použije na realizáciu vodovodných prípojok k jednému z bytových domov.
Mestskí poslanci tiež schválili v rámci zmeny rozpočtu čerpanie rezervného fondu mesta, a to v celkovej výške 27.236 eur. Na úpravu podlahy pod vybudovaným prístreškom na cintoríne v Malých Chlievanoch pôjde 1750 eur, ďalších 6500 eur použije radnica na nákup automobilu pre mestské kultúrne stredisko a na deštrukciu objektu klubu dôchodcov dá 16.525 eur. Dovedna 2461 eur vyčlenila samospráva na účel obnovy bytového domu na Ulici 5. apríla. O túto sumu navýšila spolufinancovanie mesta, ktoré tak po novom predstavuje 140.950 eur. Ide o rozdiel medzi vysúťaženou cenou prác a výškou úveru, ktorý plánuje na tento účel čerpať zo Štátneho fondu rozvoja bývania.
Rozpočet mesta je po jeho druhej zmene vyrovnaný, jeho celkové príjmy, ako i celkové výdavky, sú zhodne vo výške 14.715.220,32 eura.

Súvisiace články

Aktuálne správy