V minulom roku prijala finančná správa vyše 7,5 mil. elektronických podaní

Prostredníctvom portálu finančnej správy bolo celkovo od roku 2014 podaných približne 28,5 mil. elektronických podaní.

Daňové subjekty doručili v roku 2017 prostredníctvom portálu finančnej správe viac ako 7,5 milióna elektronických podaní. Najviac z nich, takmer milión, podali daňové subjekty v marci 2017. Informovala o tom vo štvrtok finančná správa. Podania sa týkali najmä daňových priznaní k dani z príjmov fyzických osôb, k dani z príjmov právnických osôb, k dani z motorových vozidiel, k DPH, k spotrebnej dani z liehu, k spotrebnej dani z minerálneho oleja a pod. Najmenej elektronických podaní zaznamenali v septembri, a to takmer 493 tisíc.

Komunikovať s finančnou správou elektronicky a teda podávať elektronické podania je možné prostredníctvom portálu finančnej správy už od roku 2014. Od spustenia až do konca roka 2017 podali daňové subjekty prostredníctvom portálu finančnej správy dokopy približne 28,5 mil. elektronických podaní. Najviac z nich bolo práve v roku 2017, najmenej v roku 2014.

Finančná správa chce elektronickú komunikáciu aj naďalej rozširovať a zlepšovať. Príkladom má byť aj novinka predvyplnených daňových priznaní k dani z motorových vozidiel za rok 2017, ktoré je potrebné podať do konca januára 2018. „Finančná správa do polovice januára zabezpečí predvyplnené daňové priznania k dani z motorových vozidiel pre tých daňovníkov, ktorí finančnej správe elektronicky podali daňové priznania k dani z motorových vozidiel za zdaňovacie obdobie 2016. Pre finančnú správu je tiež dôležité rozšíriť aj obojsmernú komunikáciu tak, aby sa z finančnej správy stala bezpapierová inštitúcia,“ uviedla finančná správa.

Súvisiace články

Aktuálne správy