Skupina AAA AUTO predala vlani vyše 75 tisíc ojazdených áut

Na Slovensku predala 18 tisíc vozidiel.

Predajca ojazdených vozidiel AAA AUTO International predal vlani vyše 75 tisíc automobilov, z toho 18 tisíc na Slovensku. V minulom roku prevládali v rámci dopytu vozidlá s manuálnou prevodovkou, pohonom dvoch kolies a výkonom 70 – 85 kW. Vyplýva to z každoročnej analýzy najpredávanejších ojazdených vozidiel AAA AUTO Index.

Ako ďalej informovala spoločnosť AAA Auto, najžiadanejším ojazdeným autom na Slovensku sa vlani stal strieborný hatchback, ten si kúpilo 37 % zákazníkov. Druhou najvyhľadávanejšou karosériou boli vozidlá v úprave kombi, ktoré si zvolilo 24 % ľudí. O dve percentá sa zvýšila obľuba SUV, a to na 14 %. Suverenitu si držia vozidlá s manuálnou prevodovkou, ktoré si na Slovensku v roku 2017 zakúpilo 86,4 % zákazníkov. V minulom roku vozidlá poháňané naftou prelomili doteraz tesnú prevahu benzínov. Zvolilo si ich 52 % vodičov.

Aj napriek miernemu medziročnému percentuálnemu poklesu sa v minulom roku na prvom mieste v obľúbenosti naďalej držala Škoda Octavia s 8,2 % predaných áut. Pokles zaznamenal aj menší model z dielne Škody, druhá Fabia. Naopak mierne vzrástol záujem o luxusnejšie vozidlá ako Volkswagen Passat, ktorý sa drží na tretej priečke s 3,7 % predaných vozidiel. Za nimi nasledovali Škoda Superb, Volkswagen Golf a Ford Focus. Záujem o ojazdené auutá stále rastie a AAA AUTO International očakáva, že počet predaných automobilov v rámci celej skupiny aj v roku 2018 prekročí hranicu 75 tisíc.

Skupina AAA AUTO pôsobí na trhu 26 rokov a prevádzkuje sieť viac ako 40 pobočiek v Českej republike, na Slovensku, v Poľsku a v Maďarsku. Počas svojej existencie obslúžila vyše 2 mil. zákazníkov. Skupina je najväčším predajcom ojazdených áut v strednej a východnej Európe. Skupinu AAA AUTO vlastní britsko-poľský investičný fond Abris Capital Partners.

Súvisiace články

Aktuálne správy