Na rozšírenie škôlky na Podtatranskej ulici získalo mesto pol milióna eur

Mesto Poprad získalo nenávratný finančný príspevok na rozšírenie kapacity Materskej školy na Podtatranskej ulici. Pôjde o dobudovanie prístavby vrátane stavebných úprav existujúcich objektov a interiérového vybavenia. Informoval o tom hovorca mesta Poprad Marián Galajda.
Projekt, ktorého celková výška oprávnených výdavkov predstavuje sumu viac ako 550.000 eur, bude vo výške 95 percent spolufinancovaný zo zdrojov Európskej únie a štátneho rozpočtu. Na uvedenej sume oprávnených výdavkov sa bude mesto podieľať zvyšnými piatimi percentami, čo predstavuje takmer 28.000 eur. „Som rád, že sme s projektom uspeli. Ide o rozšírenie kapacít materskej školy, ktorá je vo veľmi peknom prostredí na sídlisku Západ. Verím, že sa z toho potešia deti i samotní rodičia,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko.
Prístavba zahŕňa dve nové triedy s novým moderným vybavením, triedy budú mať oddychovú zónu pre deti, ako aj pre učiteľky a tiež zariadené kuchynky s pecami na aktivity s deťmi. Priestory budú zároveň bezbariérové. „Vďaka prístavbe sa spoja obe doterajšie budovy tak, že sa cez ne bude prechádzať bez potreby vychádzania z budov. Taktiež je v prístavbe zahrnuté aj zasklenie prechodových chodníkov z kuchyne, takže nám vznikne átrium, v ktorom môžeme mať rôzne akcie. Plánujeme v doterajšej malej siedmej triede zriadiť triedu pre deti so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, a tak pomôcť iným zariadeniam s umiestnením takýchto detí,“ vysvetlila Olga Korbová z MŠ Podtatranská.
Je to prvýkrát od roku 1989, čo vedenie mesta Poprad rieši rozširovanie kapacity miestnej materskej školy prístavbou, a nie na úkor jestvujúcich priestorov. „V podobnom duchu budeme chcieť pokračovať aj v ďalších predškolských zariadeniach,“ uzavrel viceprimátor Igor Wzoš.

Súvisiace články

Aktuálne správy