Nestlé kúpi kanadského výrobcu potravinových doplnkov Atrium za vyše 2 mld. USD

Švajčiarsky potravinársky koncern Nestlé kúpi kanadského výrobcu potravinových doplnkov Atrium Innovations za vyše 2 miliardy USD. Cieľom je posilniť pozíciu švajčiarskej spoločnosti na trhu zameraného na zdravie spotrebiteľov, od čoho očakáva väčšie šance na budúci rast.
Najväčší výrobca balených potravín na svete ponúkol za kanadskú firmu 2,3 miliardy USD (1,94 miliardy eur) a prevezme jej aktíva od skupiny investorov na čele s Permira Funds. Približne 80 % tržieb generuje Atrium v Spojených štátoch. To dáva spoločnosti Nestlé priestor na kúpu aj ďalších aktív v tejto oblasti, ako je napríklad divízia nemeckej firmy Merck na produkciu potravinových doplnkov. Tá má zasa dobrú pozíciu na rozvíjajúcich sa trhoch a Nestlé preto aj v jej prípade uvažuje nad kúpou.
Obdobná divízia firmy Nestlé známa ako Nestle Health Science už výživové doplnky ponúka, a to pre ľudí so špecifickými zdravotnými problémami. Práve táto divízia je základom plánov švajčiarskeho koncernu presadiť sa výraznejšie v oblasti „výživy a zdravia,“ keďže názory spotrebiteľov v oblasti výživy sa menia a rast tržieb z predaja balených potravín postupne klesá. Nový šéf Nestlé Mark Schneider už skôr uviedol, že strategickou prioritou pre firmu bude oblasť zdravia spotrebiteľov.
Kanadská spoločnosť Atrium má v USA, Kanade, Európe a Argentíne celkovo sedem závodov. Jej kľúčovou značkou je Garden of Life.
Kúpa Atria predstavuje už štvrtú akvizíciu zo strany Nestlé za posledné mesiace. Medzičasom oznámila napríklad kúpu výrobcu vegetariánskych burgerov Sweet Earth či reťazca kaviarní Blue Bottle Coffee. Dokončenie prevzatia kanadskej firmy Atrium sa očakáva v 1. štvrťroku budúceho roka.

Súvisiace články

Aktuálne správy