Obsadenosť francúzskych hotelov tento rok vzrástla

Zahraniční turisti, ktorí sa vlani vyhýbali Francúzsku pre obavy o svoju bezpečnosť po teroristických útokoch v roku 2015, sa tento rok vrátili. Svedčia o tom údaje o obsadenosti hotelov, ktorá dosiahla deväťročné maximum. Informovala o tom spoločnosť MKG Consulting.
Podľa predbežného odhadu celková miera obsadenosti hotelov vo Francúzsku v tomto roku oproti vlaňajšku vzrástla o 3 percentuálne body na 68,2 % a je najvyššia od roku 2008, keď dosiahla 69 %. A zároveň tržby prepočítané na jednu izbu stúpli o 4,5 %.
„To potvrdzuje potenciál francúzskeho cestovného ruchu a dovoľuje nám to očakávať pozitívny trend aj v roku 2018,“ povedal Vanguelis Panayotis, generálny riaditeľ spoločnosti MKG Consulting.
Pod oživenie turistického ruchu v krajine galského kohúta sa podpísal nárast turistov zo Spojených štátov, Číny, Japonska a Ruska. Z tohto trendu ťažil v prvom rade región Paríža, kde sa miera obsadenosti medziročne zvýšila o takmer 6 percentuálnych bodov.
Práve cestovný ruch v regióne Paríža trpel najviac po novembrových útokoch v roku 2015 vo francúzskom hlavnom meste, pri ktorých zomrelo 130 ľudí.
Cestovný ruch sa podieľa viac ako 7 % na výkone ekonomiky Francúzska.
Zotavovanie tohto odvetvia sa však neobmedzuje len na Paríž. Francúzska vláda očakáva, že počet zahraničných návštevníkov v celej krajine sa v roku 2017 zvýši na 89 miliónov z 83 miliónov vlani. Francúzsko si dalo za cieľ prilákať do roku 2020 až 100 miliónov návštevníkov ročne.

Súvisiace články

Aktuálne správy