Dodávky v Prievidzi nezaparkujú už ani na sídlisku Zapotôčky

Samospráva Prievidze rozšírila reguláciu státia dodávkových vozidiel. Po sídlisku Nové mesto nezaparkujú vozidlá s dĺžkou nad 5,3 metra ani na Zapotôčkach, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.
„Mesto tak reaguje na žiadosti obyvateľov, ako aj pozitívne ohlasy verejnosti z mestskej časti Nové mesto,“ povedal Ďureje.
Práce na vymedzení zóny s obmedzeným státím pre vozidlá dlhšie ako 5,3 metra, teda najmä dodávky, podľa neho realizovali v týchto dňoch zamestnanci Technických služieb mesta Prievidza (TSMPD). Projekt, dopravné značenie, ako aj samotnú realizáciu dopravného značenia zabezpečilo mesto v hodnote približne 1700 eur vrátane dane z pridanej hodnoty.
„Od rozšírenia zóny s obmedzením si sľubujeme zamedziť státie vozidiel s celkovou dĺžkou viac ako 5,3 metra v predmetných lokalitách, a tým zlepšiť komfort obyvateľov spomínaných mestských častí,“ ozrejmil Roman Bartoš z TSMPD.
Projekt regulácie státia dodávkových vozidiel mesto pilotne zaviedlo na sídlisku Nové mesto 1. januára tohto roka. Na základe zmien dopravného značenia už nebudú môcť parkovať dodávkové vozidlá na Zapotôčkach.

Súvisiace články

Aktuálne správy