Nezamestnanosť v rámci OECD v septembri stagnovala vo výške 5,7 %

Na Slovensku sa septembrová nezamestnanosť podľa údajov Organizácie pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj znížila o 0,2 percentuálneho bodu na 7,2 %.

Priemerná miera nezamestnanosti v krajinách, ktoré sú členmi Organizácie pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj (OECD), sa v septembri medzimesačne nezmenila a zostala vo výške 5,7 percenta. V eurozóne sa septembrová nezamestnanosť oproti augustu znížila o 0,1 percentuálneho bodu na úroveň 8,9 percenta. OECD o tom informovala v pondelok v správe, ktorú zverejnila na svojej internetovej stránke.

V rámci členov OECD miera nezamestnanosti v septembri medzimesačne najviac klesla v Lotyšsku, a to o 0,3 percentuálneho bodu (pb) na 7,9 percenta. Ďalšie najvýraznejšie poklesy evidovali Belgicko, kde sa nezamestnanosť znížila o 0,2 pb na 7,1 percenta, Slovensko (pokles o 0,2 pb na 7,2 %) a Portugalsko (pokles o 0,2 pb na 8,6 %).

Miera nezamestnanosti v USA sa v septembri medzimesačne znížila o 0,2 pb na 4,2 percenta, ale nezmenila sa v Kanade, kde zostala vo výške 6,2 percenta, a v Japonsku, kde naďalej bola na úrovni 2,8 percenta. Podľa najnovších údajov sa nezamestnanosť v USA v októbri opäť zmenšila, a to 0,1 pb na 4,1 percenta, čiže sa dostala najnižšie od decembra 2000.

Súvisiace články

Aktuálne správy