Britskému maloobchodu sa v októbri nedarilo

Na porovnateľnom základe októbrové maloobchodné tržby v krajine medziročne klesli o 1 %, celkovo stúpli iba o 0,2 %, čo bol najslabší rast od mája.

Britské maloobchodné tržby v októbri na porovnateľnom základe medziročne oslabili o jedno percento. V rovnakom mesiaci vlaňajška pritom medziročne o 1,7 percenta stúpli. Celkovo októbrové tržby maloobchodu v Británii posilnili o 0,2 percenta, čo bolo najpomalšie tempo ich rastu od mája. Vyplýva to z prieskumu Združenia britských maloobchodníkov (BRC) a siete poradenských spoločností KPMG, ktorého výsledky zverejnilo BRC v utorok na svojej internetovej stránke.

„Október bol pre maloobchodné tržby slabým mesiacom. Keďže celkový rast bol najmenší od mája, maloobchodníci majú dôvod pre obavy počas príprav na rozhodujúce obdobie pred Vianocami,“ povedala uviedla Helen Dickinsonová, výkonná riaditeľka Združenia britských maloobchodníkov. „Pravdepodobne budeme svedkami ďalšieho spomaľovania sektora, keďže spotrebitelia majú menší disponibilný príjem,“ povedal Paul Martin, šéf oddelenia maloobchodu v poradenskej firme KPMG.

Súvisiace články

Aktuálne správy