Tempo rastu britského súkromného sektora je stabilné

Podľa prieskumu Konfederácie britského priemyslu (CBI) rast produkcie sa počas augusta až októbra spomalil v sektore distribúcie a v priemysle, ale zrýchlil sa v sektore služieb pre spotrebiteľov.

Tempo rastu britského súkromného sektora sa počas augusta až októbra v porovnaní s trojmesačným obdobím do konca septembra nezmenilo. Vyplýva to z ukazovateľa rastu Konfederácie britského priemyslu (CBI). Na základe prieskumu na vzorke 663 respondentov v sektoroch distribúcie, priemyslu a služieb bola bilancia rastu produkcie firiem za august až október podľa metodiky CBI na úrovni +11 %, čiže rovnaká ako za júl až september. Konfederácia o tom informovala v sobotu na svojej internetovej stránke.

Tempo rastu produkcie sa spomalilo v sektore distribúcie a v menšom rozsahu aj v odvetví priemyslu, ale zrýchlilo sa v sektore služieb pre spotrebiteľov. Objem produkcie firiem poskytujúcich podnikateľské a profesionálne služby však stagnoval.

Firmy očakávajú, že za obdobie septembra až novembra sa rast ich produkcie zrýchli. Bilancia rastu produkcie pre trojmesačné obdobie do konca novembra je podľa metodiky CBI +12 %. „Rast ekonomiky zostal relatívne stabilný, hoci tempo bolo trochu pomalšie, ako sa očakávalo,“ povedala Rain Newton-Smithová, hlavná ekonómka CBI.

Súvisiace články

Aktuálne správy