Takmer ho zožral medveď, to ale nie je dôvod prečo vstupuje do vegánskeho biznisu

, Beyond Meat

Leonardo DiCaprio je známy nielen vďaka Hollywoodu, ale aj svojim neúnavným bojom za lepšie klimatické podmienky.

Di Caprio najnovšie investuje do rastlinnej vegánskej burgerovej spoločnosti. Generálny riaditeľ Beyond Meat z Los Angeles tento týždeň oznámil, že DiCaprio zaradil jeho firmu na zoznam tých, ktoré získajú finančnú podporu ako súčasť širšej iniciatívy na potlačenie zmeny klímy.

"Živočíšna výroba významne prispieva k emisiám uhlíka," uviedol vo vyhlásení DiCaprio. "Preorientovanie sa z mäsa zvieraťa na rastlinný pôvod… je jedným z najvýraznejších opatrení, ktoré môže niekto urobiť, aby znížil dopady na našu klímu." Koľko kapitálu hodlá DiCaprio do biznisu naliať zverejnené nebolo. Ide však poslednú investíciu, ktorú zatiaľ DiCaprio urobil v tomto smere. Hercova nadácia sa zaoberá predovšetkým otázkami životného prostredia. Minulý mesiac vyhlásila, že poskytne granty vo výške 20 miliónov dolárov pre viac ako 100 organizácií.

Investícia od celebrity pomôže Beyond Meat vylepšiť svoj profil. V priebehu leta sa firme podarilo presadiť na americkom trhu s potravinami, jej rastlinný burger je už vo viac než 600 obchodov v 15 štátoch. Začal ich predávať aj Whole Foods Market, prvé známky naznačujú, že si ho zákazníci obľúbili.

Súvisiace články

Aktuálne správy