Rasistický Dr. Skaza: Vďaka bohu, že Ameriku osídlili belosi

, CNBC Foto: marcfaberblog

Večný trhový pesimista Marc Faber tvrdí, že USA sú skvelým miestom preto, že sú pod vedením belochov.

„Ďakujem Bohu, že Ameriku osídlili belosi a nie černosi, inak by USA vyzerali ako Zimbabwe, čo v určitý deň aj nastane. Ale aspoň sme sa ocitli 200 rokov na ekonomickom a politickom výslní pod bielou väčšinou," napísal.

Televízia CNBC požiadala Fabera, aby svoj výroky vysvetlil. "Nie som rasista, ale musíme poukázať na realitu, bez ohľadu na to, nakoľko je politicky korektná. Ak sa pozrieme na niektoré historické skutočnosti, ktoré ma robia rasistom, potom predpokladám, že asi rasista som,“ uviedol Faber.

V informačnom bulletine sa Faberove pripomienky zameriavajú priamo na konfrontáciu v Charlottesville vo Virgínii. V auguste tam došlo k násilnému stretu demonštrantov s nacionalistickým zhromaždením. Krvavá dráma vyvolala celonárodnú diskusiu o rase a pamiatkach, ktoré sú poctou významným konfederatívnym postavám. Faber označil tieto  pamiatky za "sochy čestných ľudí, ktorých jediným zločinom bolo obhajovať to, čo všetky spoločnosti robili viac ako 5000 rokov: zotročovanie časti obyvateľstva."

Súvisiace články

Aktuálne správy