Investičné fondy v Londýne môžu po brexite prísť o talenty

Manažéri investičných fondov v Londýne môžu po brexite prísť o značnú časť talentovaných ľudí, ktorí sa presunú na kontinent a na ďalšie trhy, keď Británia opustí Európsku úniu (EÚ). Naznačili to výsledky prieskumu spoločnosti CFA Society UK.
Anketa odhalila, že 42 % občanov EÚ, ktorí sa zúčastnili prieskumu, má v úmysle ďalej pracovať v Británii aj po brexite. Ďalších 16 % respondentov uviedlo, že už plánujú odchod a zvyšok sa zatiaľ nerozhodol. Na prieskume sa zúčastnilo 1109 profesionálov z investičných spoločností.
„Zatiaľ čo mnohé výsledky brexitu zostávajú nejasné, určite môžeme očakávať zmenu profilu pracovnej sily v oblasti riadenia investícií v Spojenom kráľovstve,“ povedal Will Goodhart, riaditeľ CFA Society UK. „Mnohí odborníci z EÚ, ktorí tu pracujú, majú v úmysle presunúť sa na iné trhy, keď Británia odíde z bloku,“ dodal a upozornil, že v nadchádzajúcich mesiacoch sa ich počty môžu zvyšovať.
Okrem toho, 91 % respondentov z EÚ uviedlo, že konkurencieschopnosť Spojeného kráľovstva ako finančného centra sa od minuloročného referenda zhoršila. Na porovnanie, v prípade britských respondentov tvrdilo to isté 71 % opýtaných.

Súvisiace články

Aktuálne správy