V Brne sa začal Medzinárodný strojársky veľtrh s dôrazom na Priemysel 4.0

V moravskej metropole sa začal dnes Medzinárodný strojársky veľtrh. Je jednou z najvýznamnejších akcií tohto druhu v štáte. Partnerskou krajinou sa stala India.
V Brne sa predstavuje 1600 firiem z 32 štátov. Na veľtrhu sú viaceré zaujímavosti zo sveta techniky. Medzi nimi sa nachádza najväčší robot na svete od firmy FANUC, či 300-kilogramové lietadlo od pražského ČVUT.
Hlavnou témou tohtoročného veľtrhu je digitalizácia a automatizácia, takzvaný Priemysel 4.0. Výrobcovia priviezli aj celý rad kooperujúcich robotov. Niektoré výrobky sú v strednej Európe vystavené prvýkrát.
Z Nemecka je prítomných 245 firiem a ich účasť spomedzi zahraničných vystavovateľov je najväčšia. Taká bola aj vlani. Výrazné zastúpenie majú aj ázijské štáty. Historicky sa na veľtrhu po prvý raz predstavuje šesť ruských regiónov.
Najväčší podiel podľa odvetví, viac ako tretina, patrí banskej, hutníckej, zlievarenskej a sklárskej technike. Nasledujú materiály a komponenty pre strojárstvo a potom plasty, materiály a chémia pre strojárstvo.
Čistá plocha výstavy dosahuje 40.000 štvorcových metrov, čo je plocha Václavského námestia v Prahe.

Súvisiace články

Aktuálne správy