Dow Chemical a DuPont dokončili fúziu a vytvorili koncern DowDuPont

Americké chemické giganty Dow Chemical a DuPont dnes oznámili, že úspešne ukončili plánovanú fúziu vo výške 130 miliárd USD (109,94 miliardy eur) a vytvorili koncern DowDuPont.
Obchodovanie s akciami oboch spoločností sa 31. augusta zastavilo. Teraz sa s nimi bude obchodovať na burze v New Yorku pod označením „DWDP“.
Dow a DuPont oznámili fúziu v decembri 2015. „Skutočná hodnota fúzie spočíva v plánovanom vytvorení troch výrobných závodov, ktoré definujú ich trhy,“ uviedol dnes vo svojom vyhlásení Andrew Liveris, predseda predstavenstva DowDuPont.
Najväčšia fúzia v chemickom priemysle spojila koncerny, ktoré sú známe výrobou agrochemikálií pre milióny farmárov po celom svete a tiež výrobou chemikálií a materiálov pre spotrebiteľov aj priemysel.
Oba koncerny súhlasili, že po fúzii vytvoria najskôr spoločnosť DowDuPont, ktorá sa neskôr rozdelí na tri samostatné firmy s užším zameraním, konkrétne na agrochemikálie, špecializované chemické produkty a materiály. Očakáva sa, že tieto tri nezávislé podniky vstúpia na burzu.

Súvisiace články

Aktuálne správy