Počet cestujúcich cez košické letisko v júli stúpol o pätinu

Letisko v Košiciach v siedmom mesiaci roka zaznamenalo rekordný počet pasažierov využívajúcich charterové lety.

Počet cestujúcich na košickom letisku rastie. V júli prešlo letiskom Košice 79,5 tisíca pasažierov, čo znamenalo medziročný nárast až o 19 %. Výrazný podiel na tom mali cestujúci v charterovej doprave, ktorých letisko vybavilo takmer 45,5 tisíca. To je zároveň rekord v počte charterových pasažierov počas jedného mesiaca na košickom letisku.

Ako ďalej informovalo Letisko Košice, za prvých sedem mesiacov tohto roka vybavilo 266,7 tisíca cestujúcich. Medziročne ich počet stúpol o 13 %. Pravidelné linky z toho využilo 205,7 tisíca cestujúcich a bezmála 60 tisíc pasažierov využilo charterové lety. Ako dodal výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti Michael Tmej, za sedem mesiacov tohto roka tak košické letisko vybavilo viac cestujúcich ako za celý rok 2011, 2012 alebo 2013.

Spoločnosť Letisko Košice – Airport Košice, a. s. vznikla 1. mája 2004. Po ukončení privatizačného procesu v roku 2006 prevzalo 66 % akcií spoločnosti Letisko Viedeň, zvyšných 34 % patrí štátu v správe ministerstva dopravy.

Súvisiace články

Aktuálne správy