V súkromnom sektore USA v júli pribudlo 178 tisíc zamestnancov

Najviac pracovných miest v amerických súkromných firmách podľa prieskumu firmy ADP vzniklo v oblasti vzdelávania a v zdravotnej starostlivosti.

Americkí súkromní zamestnávatelia v júli vytvorili 178 tis. pracovných miest. Vyplýva to z prieskumu firmy ADP, ktorá o tom informovala v stredu. Spoločnosť zároveň uviedla, že najviac pracovných miest vzniklo v oblasti vzdelávania a v zdravotnej starostlivosti. V spracovateľskom priemysle 4 tis. pracovných miest ubudlo, ale v stavebníctve sa počet pracovníkov o 6 tis. zvýšil.

Júlová tvorba nových pracovných miest v súkromnom sektore USA bola menšia ako v júni, kedy podľa revidovaných údajov pribudlo 191 tis. pracovných pozícií. Júlové tempo prijímania zamestnancov do súkromných firiem však bolo aj tak dostatočne vysoké na to, aby časom znížilo mieru nezamestnanosti.

Vládna správa o tvorbe nových pracovných miest, ktorú zverejnia v piatok, podľa analytikov oslovených v prieskume firmy FactSet ukáže, že v ekonomike USA v júli vzniklo 190 tis. nových pozícií. Prieskum firmy ADP pokrýva iba súkromné firmy a jeho výsledky sa často líšia od oficiálnych údajov.

Súvisiace články

Aktuálne správy