Alter ego: Lúpeže dvoch Talianov v maskách Donalda Trumpa skončili neúspechom

, la republica Foto. YT/euronews

Dvoch bratov zatkla talianska polícia v Turíne, v maskách Donalda Trumpa násilne vyberali hotovosť z bankomatov.

Dvaja bratia, vo veku 26 a 30 rokov, sú už vo väzbe po tom, čo majú na konte celý rad lúpeží bankomatov v severnom Taliansku, informuje agentúra Reuters. La Repubblica poznamenáva že z jedného z desiatky bankomatov sa pomocou vyvolanej explózie bratom podarilo získať 92 000 eur.

Pri trestných činoch si identitu chránili gumenými maskami amerického prezidenta Donalda Trumpa. Takéto maskovanie malo byť odkazom na akčný film z roku 1991 Point Break, kde sa zlodeji maskujú za bývalých amerických prezidentov. Polícia má ale inú verziu, tvrdí, že bratia boli ovplyvnení filmom z roku 1997 Šakal, v ktorom hlavná postava, ktorú hrá Bruce Willis, mení farbu auta, aby zmiatol detektívov.

Vittorio a Ivan Lafore údajne prestriekali svoje biele auto na čierno tesne predtým, ako boli zatknutí. Tento trik možno postačuje na filmovom plátne, v skutočnosti na základe analýzy záberov z priemyselných a bezpečnostných kamier napadnutých bánk a zhromažďovania dát týkajúcich odstavených vozdidiel  pred a po výbuchoch, sa polícii podarilo identifikovať dvoch bratov.

O profesionalite dvojice vypovedá aj 250 gramová nálož, ktorú používali na „otváranie“ bankomatov. Podľa polície bola zbytočne predimenzovaná. "Operácie to boli mimoriadne nebezpečné, výbuch bol tak silný, že mohol poškodiť statiku stavby."

Súvisiace články

Aktuálne správy