Maloobchodné tržby vo V. Británii v júni vzrástli, potiahli ich najmä odevy

Maloobchodné tržby vo Veľkej Británii zaznamenali v júni rast o vyše percento, keď spotrebitelia zvýšili výdavky na letné oblečenie a kozmetické výrobky. Ukázali to dnes zverejnené údaje Britského konzorcia maloobchodu BRC a audítorskej spoločnosti KPMG.
Maloobchodné tržby v obchodoch otvorených viac než rok vzrástli v júni medziročne o 1,2 %. Na porovnanie, v júni minulého roka maloobchodné tržby klesli o 0,5 %. Celkové tržby v britskom maloobchode sa minulý mesiac zvýšili o 2 %, v porovnaní so 6-mesačným a 12-mesačným priemerom bolo však tempo rastu o niečo slabšie.
Celkovo priaznivo sa vyvíjali maloobchodné tržby aj za ostatné tri mesiace. Podľa BRC sa tržby z predaja potravín v obchodoch otvorených viac než rok zvýšili za trojmesačné obdobie o 3,6 % a na celkovej báze o 4,7 %. To predstavuje najlepší trojmesačný priemer od februára 2012.
V prípade tržieb z predaja nepotravinových produktov v obchodoch otvorených viac než rok sa tieto zvýšili za tri mesiace o 0,9 %. Na celkovej báze rast dosiahol 1,2 %. To znamená najlepší trojmesačný priemer od decembra minulého roka.

Súvisiace články

Aktuálne správy