Zisk firmy FedEx za jej štvrtý kvartál prekonal očakávania

Zásielková spoločnosť za marec až máj vykázala upravený zisk 4,25 USD na akciu, analytici odhadovali, že bude v sume 3,89 USD na akciu.

Americká zásielková spoločnosť FedEx Corp. za svoj štvrtý účtovný kvartál, čiže za marec až máj, dosiahla zisk, ktorým prekonala očakávania trhu.Firma totiž naďalej profituje z rastu predaja prostredníctvom internetu. Firma FedEx za marec až máj vykázala zisk 1,02 mld. USD, pričom v rovnakom období pred rokom skončila v strate 70 mil. USD. Bez zahrnutia reštrukturalizačných nákladov a iných položiek firma dosiahla zisk 4,25 USD na akciu. Analytici oslovení v prieskume Zacks Investment Research odhadovali, že na tejto báze bude zisk spoločnosti v jej štvrtom kvartáli 3,89 USD na akciu.

Tržby spoločnosti za tri mesiace do konca mája sa zvýšili o 21 percent na 15,73 mld. USD. Približne dve tretiny rastu tržieb boli výsledkom akvizície holandskej zásielkovej firmy TNT Express. Analytici predpovedali, že tržby za marec až máj budú v objeme 15,56 mld. USD. Tržby divízie leteckých zásielok sa zvýšili o 7 percent, tržby divízie zásielok pozemnou dopravou vzrástli o 9 percent.

Za celý uplynulý účtovný rok spoločnosť FedEx vykázala zisk 3 mld. USD, čiže 11,07 USD na akciu pri tržbách vo výške 60,32 mld. USD. Firma prognózuje, že v novom účtovnom roku dosiahne zisk v pásme 13,20 až 14 USD na akciu. Hodnota jej akcií v utorok po ukončení riadneho obchodovania na burze posilnila o necelé jedno percento.

Súvisiace články

Aktuálne správy