Keď neviete čo s peniazmi: Nicolas Cage vyhodil milióny za tie najbláznivejšie veci

, CNBC Foto: SITA/AP

Známy herec, videli ste ho napríklad vo filmoch "National Treasure" a "Leaving Las Vegas", patril kedysi k tým lepšie zarábajúcim hercom v Hollywoode. Ale peniaze sa u neho nikdy dlho nezohriali, často ich minul na výstredné nákupy. Nakoniec čelil exekúcii niekoľkých nehnuteľností , keď mal zaplatiť dane z majetku vo výške 6,3 milióna dolárov.

Časy sa menia, kedysi mediálna hodnota Nicolasa Cagea dosahovala 150 miliónov, dnes už len okolo 25 miliónov dolárov. Cage berie všetky úlohy, aby dokázal splatiť svoje dlhy.

A na čo všetky tie peniaze známy herec minul? CNBC vybrala niektoré z „najkrajších nákupov“ Nicolasa  Cagea.

Cage kedysi vlastnil 15 rezidencií vrátane domu na pobreží za 25 miliónov dolárov v Newport Beach v Kalifornii. Za 15,7 milióna dolárov mal bývanie na vidieku v Newport, Rhode Island a za 8,5 milióna dolárov v Las Vegas. Taktiež si kúpil za 3,4 milióna dolárov neslávny LaLaurien dom v New Orleans, ktorý je známy ako jeden z najsmutnejších domov v Amerike, ale už o dva roky neskôr sa ocitol na aukcii. V Európe si Cage zakúpil nielen jeden, ale hneď dva hrady za 10 miliónov dolárov a 2,3 milióna dolárov. Jeden je v Neidstein neďaleko Etzelwangu v nemeckom Bavorsku, druhý v Bathe v juhozápadnom Anglicku. Za 3 milióny dolárov získal opustený ostrov na Bahamách. K nehnuteľnostiam sa radí aj 2,7 metra vysoká hrobka.

Ani na poli hnuteľného majetku sa nezdráhal nakupovať výnimočné veci. Možno pre nás tá najnormálnejšia by mohla byť kúpa Lamborghini od iránskeho vládcu za 450 000 dolárov. Ale čo by ste povedali na chobotnicu za 150 000 dolárov, alebo zberateľský kúsok prvého komiksu o Supermanovi za 150 000 dolárov, ktorý vytvorili Jerry Siegel a Joe Shuster, a prvýkrát bol zverejnený v júni 1938?

V zbierke herca sa ocitli aj vypreparované ľudské hlavy, alebo 7-miliónov rokov stará lebka dinosaura. Tento artefakt v hodnote 276 000 dolárov, ako sa neskôr ukázalo, bol odcudzený a Cage ho musel vrátiť mongolskej vláde.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy