Rozšírenie zákazu práce v maloobchode: Namiesto 3 a ½ dňa v roku nenakúpime 15 a ½ dňa

, Ružička Csekes Foto: SITA/AP

V súčasnosti platný zákaz práce v maloobchode sa novelou Zákonníka práce s účinnosťou od 1. júna 2017 rozširuje na celkovo 15 a ½ dňa v roku.

V zmysle platného Zákonníka práce možno vo sviatok zamestnancovi nariadiť prácu len výnimočne v zákonom presne definovaných nevyhnutných prípadoch, ak sa táto práca nemôže vykonať v pracovných dňoch (napr. naliehavé opravárenské práce, nakladacie a vykladacie práce, inventúrne a uzávierkové práce, práce v nepretržitej prevádzke, práce na odvrátenie nebezpečenstva, nevyhnutné práce so zreteľom na uspokojovanie životných, zdravotných a kultúrnych potrieb obyvateľstva, naliehavé práce v poľnohospodárstve, práce potrebné pri strážení objektov zamestnávateľa a pod.).

V súčasnosti platný zákaz práce v maloobchode platí pre 1. január, Veľkonočnú nedeľu, 24. december po 12.00 hodine a 25. December, kedy nemožno zamestnancovi nariadiť ani s ním dohodnúť prácu, ktorou je predaj tovaru konečnému spotrebiteľovi vrátane s ním súvisiacich prác s výnimkou maloobchodného predaja podľa prílohy č. 1a Zákonníka práce (čerpacie stanice, lekárne, letiská, prístavy, zariadenia verejnej hromadnej dopravy, nemocnice, predaj cestovných lístkov a predaj suvenírov). "Pritom nejde len o zákaz práce za pokladňou, ale aj práce súvisiace s dokladania tovaru, zabezpečovaním čistoty a upratovaním predajne ako aj ďalšie práce súvisiace s maloobchodným predajom," dopĺňa Mgr. Martina Poliačiková z advokátskej kancelárie Ružička Csekes.

Výnimka z tohto zákazu naďalej platí iba pre maloobchodný predaj v prevádzkach uvedených v prílohe č. 1a k Zákonníku práce ako je uvedené vyššie a bola rozšírená o prevádzky týkajúce sa:

– maloobchodného predaja kvetov 8. mája, 1. septembra
– predaja kvetov a predmetov určených na výzdobu hrobového miesta 1. novembra.

Predmetný zákaz sa vzťahuje iba na zamestnanecké pracovnoprávne vzťahy a netýka sa podnikateľov fyzických osôb, ktorí si maloobchodný predaj zabezpečujú sami bez zamestnávania zamestnancov. Ak však zamestnávajú iné osoby, zákaz sa vzťahuje samozrejme aj na nich.

Súvisiace články

Aktuálne správy