Ropný koncern ConocoPhillips sa v 1. kvartáli vrátil k zisku

Americká ropná spoločnosť ConocoPhillips sa v 1. štvrťroku vrátila k zisku, pod čo sa podpísali vyššie ceny ropy, najmä však príjem z predaja aktív v oblasti ropných pieskov a plynu v západnej Kanade. Na druhej strane, v prípade nezapočítania jednorazových položiek vykázala spoločnosť miernu stratu a nesplnila tak očakávania trhov.
Firma uviedla, že čistý zisk za prvé tri mesiace roka dosiahol 800 miliónov USD (731,93 milióna eur), čo na akciu predstavuje 62 centov. Na porovnanie, v rovnakom období minulého roka vykázala spoločnosť čistú stratu okolo 1,5 miliardy USD (1,18 USD/akcia). Tržby sa zvýšili na 7,77 miliardy USD z 5,02 miliardy USD v 1. štvrťroku minulého roka.
Bez započítania jednorazových položiek, v tomto prípade zisku z predaja kanadských aktív, zaznamenala firma stratu na akciu vo výške 2 centy. To je síce lepší výsledok ako pred rokom, keď v 1. kvartáli 2016 dosiahla upravená strata 95 centov, analytici však očakávali, že spoločnosť sa vráti k miernemu zisku, a to na úrovni 1 až 2 centy na akciu.

Súvisiace články

Aktuálne správy