Koncern Halliburton evidoval v 1. kvartáli stratu, jej objem však prudko klesol

Americký koncern Halliburton vykázal za 1. štvrťrok tohto roka ďalšiu stratu, jej objem sa však výrazne znížil. Na jednej strane k tomu prispel fakt, že výsledky za 1. kvartál minulého roka negatívne ovplyvnili vysoké odpisy aktív, a na druhej sa pod to podpísal rast produkcie ropy v USA. Ten následne zvýšil dopyt po službách firiem ako Halliburton.
Druhý najväčší poskytovateľ služieb v ropnom a plynárenskom priemysle na svete uviedol, že za prvé tri mesiace zaznamenal stratu vo výške 32 miliónov USD (29,91 milióna eur), čo na akciu predstavuje 0,04 USD. Na porovnanie, v rovnakom období minulého roka strata dosiahla až 2,41 miliardy USD (2,81 USD/akcia).
V prípade úpravy o mimoriadne položky dosiahol Halliburton zisk 34 miliónov USD, čo na akciu predstavuje 0,04 USD. Spoločnosť tak prekonala očakávania analytikov, ktorí predpokladali, že upravený zisk na akciu dosiahne 0,03 USD.
Tržby sa zvýšili na 4,28 miliardy USD zo 4,20 miliardy USD v 1. štvrťroku minulého roka. Aj v tejto oblasti tak koncern Halliburton prekonal očakávania analytikov. Tí počítali s tržbami na úrovni 4,26 miliardy USD.

Súvisiace články

Aktuálne správy