Tržby Nestlé za január až marec stúpli o 0,4 percenta

Potravinársky koncern za prvý kvartál vykázal tržby v sume 21 mld. švajčiarskych frankov.

Švajčiarsky potravinársky koncern Nestlé počas prvých troch mesiacov tohto roka dosiahol iba mierny rast tržieb. Spoločnosť vo štvrtok informovala, že jej tržby za január až marec posilnili o 0,4 percenta na úroveň 21 mld. švajčiarskych frankov (CHF). Základné tržby firmy, čiže po vylúčení vplyvu akvizícií, sa zvýšili o 2,3 percenta, pričom v nových trhových ekonomikách rástli podstatne výraznejšie ako na vyspelých trhoch.

V regióne Európy, Blízkeho východu a severnej Afriky sa tržby na organickom základe zväčšili o 1,7 percenta a v regióne Ázie, Oceánie a subsaharskej Afriky stúpli o 4,5 percenta. Generálny riaditeľ koncernu Mark Schneider uviedol, že ho „povzbudzuje rast v Ázii a odolnosť spotrebiteľských výdavkov v Európe“. Dodal, že spoločnosť Nestlé dosiahla dobrý pokrok vo svojej snahe o zvýšenie rastu a udržiavanie nákladov pod kontrolou.

Spoločnosť Nestlé vznikla v roku 1866 a v súčasnosti je poprednou svetovou potravinárskou firmou podnikajúcou v oblasti výživy, zdravia a zdravého životného štýlu. Na slovenskom trhu zastupuje materskú spoločnosť firma Nestlé Slovensko, s. r. o. ktorá vznikla v roku 2001. Do slovenského potravinárskeho priemyslu vstúpila ako strategický investor v roku 1992, kedy získala závod Carpathia v Prievidzi.

Súvisiace články

Aktuálne správy