Skupina Kruk dosiahla vlani tržby v objeme 182 mil. eur

Podľa odhadov spoločnosti bola trhová hodnota spotrebiteľských dlhových nákupov v Českej republike a na Slovensku vlani nominálne 390 mil. eur.

Skupina Kruk, ktorá sa špecializuje na riadenie pohľadávok, dosiahla v minulom roku tržby v objeme 182 mil. eur. Ako ďalej spoločnosť informovala v tlačovej správe, v medziročnom porovnaní je to nárast o 28 %. V roku 2015 totiž evidovala tržby v sume 142 mil. eur.

Konsolidovaný čistý zisk vzrástol vlani o 22 %. “Náš čistý zisk narástol na 58 mil. eur a vymáhanie portfólia pohľadávok sa priblížilo k 231 mil. eur, pričom sa nám osvedčila stratégia mimosúdneho vyrovnania pri vymáhaní dlžôb od dlžníkov. Investície na našich siedmich trhoch dosiahli 300 mil eur,” povedal Piotr Krupa, prezident spoločnosti Kruk S.A.

Podľa odhadov firmy bola trhová hodnota spotrebiteľských dlhových nákupov v Českej republike a na Slovensku vlani nominálne 390 mil. eur, pričom celkové výdavky v portfóliu pohľadávok v tomto segmente predstavovali 70 mil. eur. V roku 2015 aj 2016 vynaložila skupina Kruk celkovo 9,51 mil. eur na spotrebiteľské portfóliá pohľadávok na oboch trhoch.

Kruk S.A. je poľská spoločnosť, ktorá vznikla v roku 1998. Zameriava sa na správu pohľadávok finančných ústavov a korporátnych zákazníkov. Spravuje pohľadávky bánk, poisťovní, telefónnych operátorov i poskytovateľov energií a ďalších služieb.

Súvisiace články

Aktuálne správy