Produkcia ruskej oceliarskej firmy MMK v prvom kvartáli klesla

Celkovo skupina MMK v prvom kvartáli vyrobila 3,066 mil. ton surovej ocele, čo bol v porovnaní s predchádzajúcim štvrťrokom pokles o 2,9 %.

Ruská oceliarska spoločnosť MMK v prvom štvrťroku evidovala medzikvartálny pokles produkcie. Celkovo skupina MMK v prvom kvartáli vyrobila 3,066 mil. ton surovej ocele, čo bol v porovnaní s predchádzajúcim štvrťrokom pokles o 2,9 percenta. Využitie celkovej výrobnej kapacity pri produkcii ocele v hlavnom závode v Magnitogorsku bez zahrnutia plánovanej údržby v prvom štvrťroku bolo na úrovni vyše 94 percent. Spoločnosť o tom informovala v utorok na svojej internetovej stránke.

Skupina MMK počas prvých troch mesiacov tohto roka na trh dodala 2,723 mil. ton hotových oceľových produktov, čo bol medzikvartálny pokles o 6,7 percenta. V Rusku MMK v prvom štvrťroku vyprodukovala 2,675 mil. ton hotových oceľových produktov. Oproti záverečnému štvrťroku vlaňajška to bolo zníženie o 5,8 percenta. Na trhy Ruska a ostatných krajín Spoločenstva nezávislých štátov MMK dodala 1,911 mil. ton oceľových produktov. Medzikvartálne to bol pokles o 10,3 percenta Export však oproti predošlému štvrťroku stúpol o 7,6 percenta na 764 tis. ton. 

Súvisiace články

Aktuálne správy