Medziročná inflácia v eurozóne sa vo februári zrýchlila

Februárová medziročná inflácia v eurozóne posilnila na 2 % z januárových 1,8 %, na Slovensku tiež stúpla, a to na 1,3 % z januárových 0,9 %.

Medziročná inflácia v eurozóne podľa harmonizovaného indexu Európskej únie (HICP) vo februári zrýchlila na úroveň 2 % z januárových 1,8 %. Medzimesačná inflácia v eurozóne bola vo februári vo výške 0,4 %. V rámci celej Európskej únie sa medziročná februárová inflácia tiež zvýšila, a to na 1,9 % z januárových 1,7 %. Medzimesačná februárová inflácia v rámci celej EÚ bola 0,3 %. Informoval o tom vo štvrtok štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

Na Slovensku sa medziročná inflácia podľa harmonizovaného indexu Európskej únie vo februári tiež zrýchlila, a to na úroveň 1,3 % z januárových 0,9 %. Medzimesačná februárová inflácia na Slovensku bola 0,5 %. Najnižšia medziročná inflácia bola vo februári v rámci členov EÚ v Írsku (0,3 %), Rumunsku (0,5 %) a Bulharsku a Dánsku (zhodne 0,9 %). Najvyššiu medziročnú infláciu evidovali v Estónsku (3,4 %), Belgicku (3,3 %) a v Lotyšsku a Litve (zhodne 3,2 %).

Súvisiace články

Aktuálne správy