Nálada amerických stavebníkov je najlepšia od júna 2005

Index dôvery v stavebnom sektore USA, ktorý zostavujú americké Národné združenie stavebníkov (NAHB) a banka Wells Fargo, v marci stúpol na 71 bodov z februárových 65 bodov.

Nálada v americkom stavebnom sektore sa v marci zlepšila. Index dôvery v stavebnom sektore USA, ktorý zostavujú americké Národné združenie stavebníkov (NAHB) a banka Wells Fargo, stúpol na úroveň 71 bodov z februárových 65 bodov.  Marcová úroveň indexu je najvyššia od júna 2005. Index nad hranicou 50 bodov signalizuje, že stavebníci hodnotia podmienky predaja ako dobré. Hodnota indexu je pritom už od septembra vyššia ako 60 bodov.

Marcové posilnenie indexu dôvery v americkom stavebnom sektore prekonalo očakávania analytikov oslovených spoločnosťou FactSet, ktorí predpokladali, že hodnota indexu sa nezmení. Nízke úroky pri hypotekárnych úveroch a dobrá situácia na trhu práce posúvajú predaj domov v USA nahor. Predaj nových domov v krajine v januári medziročne stúpol o 5,5 percenta na sezónne upravenú ročnú mieru 555 tis. bytových jednotiek.

Súvisiace články

Aktuálne správy