Potvrdenie o vyplatených dávkach za rok 2016 treba žiadať v predstihu, upozorňuje Sociálna poisťovňa

Najviac žiadostí sa týka potvrdení o výplate nemocenských dávok.

Sociálna poisťovňa každoročne zaznamenáva v období od 1. januára do 31. marca zvýšený počet žiadateľov o vystavenie potvrdenia o vyplatených dávkach v predchádzajúcom kalendárnom roku, ktoré žiadatelia potrebujú na daňové účely pre uplatnenie zníženia základu dane. Informoval o tom hovorca poisťovne Peter Višváder.

Najviac žiadostí sa týka potvrdení o výplate nemocenských dávok, najmä dávok materských. "Možno o ne požiadať aj telefonicky alebo e-mailom v pobočke, ktorá ich vypláca, respektíve vyplácala, a tiež aj v Informačno-poradenskom centre Sociálnej poisťovne. Následne ich Sociálna poisťovňa zasiela poštou, a keďže doručenie trvá do siedmich dní, odporúčame poistencom žiadať o ne v dostatočnom predstihu," upozornil Višváder. V prípade potreby ich na počkanie vystaví ktorákoľvek pobočka Sociálnej poisťovne, v ústredí možno na počkanie vystaviť len potvrdenie o vyplatených dôchodkových dávkach.

Potvrdenia o vyplatených dávkach v nezamestnanosti vystavujú len pobočky Sociálnej poisťovne. Kontakty na pobočky sú zverejnené na webovej stránke Sociálnej poisťovne.

Súvisiace články

Aktuálne správy