Tržby Alzy vlani vzrástli o vyše pätinu

Internetový obchod Alza dosiahol v minulom roku rekordné tržby 644 mil. eur.

Tržby internetového obchodu Alza.cz aj v minulom roku výrazne rástli. Podľa predbežných údajov totiž tržby spoločnosti Alza.cz dosiahli v roku 2016 úroveň 644 mil. eur. V medziročnom porovnaní to znamenalo nárast až o 22 %, resp. o vyše 112 mil. eur. Ako spoločnosť informovala, išlo o jej historicky najvyššie tržby. Pre porovnanie, rok predtým tržby Alzy rástli dokonca o 27 % a dosiahli 531,5 mil. eur.

Spoločnosť pritom pokračovala aj vo svojom rozvoji. Vlani napríklad svoju výrobnú linku na Alza PC zostavy presunula do nových priestorov, kde má ambíciu sa už v roku 2017 stať sa najväčším výrobcom počítačov v Českej republike. Zmeny nastali aj na Slovensku, kde Alza presťahovala svoj showroom do nových priestorov, čím sa rozšírila predajná plocha a skladové priestory.

V decembri potom pribudla aj prvá kamenná predajňa Alza mimo územia Českej republiky a Slovenska. Otvorili ju v Budapešti. "Mimozemšťana Alza tak učíme hovoriť po maďarsky," uviedol predseda predstavenstva Alzy Tomáš Havryluk.

Internetový obchod Alza prevádzkuje spoločnosť Alza.cz, a. s., ktorá funguje na trhu už od roku 1994. Na Slovensku prevádzkuje aj logistické centrum.

pb;me

 

 

 

Súvisiace články

Aktuálne správy