V 52. týždni sa najviac darilo strešným a akciovým otvoreným podielovým fondom

Bratislava 30. decembra (TASR) – V 52. týždni sa najvýraznejšie darilo akciovým a strešným otvoreným podielovým fondom (OPF). Úspešné boli taktiež zmiešané a fondy peňažného trhu. Vyplýva to z údajov Asociácie správcovských spoločností (ASS).

V skupine strešných fondov skončili všetky fondy s pozitívnou zmenou. Najväčší zisk 2,12 % zaznamenal Modern Times v správe Volksbanken-KAG (Ľudová banka). Spomedzi akciových fondov bilancovala drvivá väčšina pozitívne zmeny. Najvýraznejšie zisky zaznamenali fondy v správe KBC-Equity Fund, keď si Equity Fund Internet polepšil o 4,65 % a Equity Fund Latin America o 3,92 %. Naopak, najvyššiu vyše 0,4-% stratu zaznamenal Pioneer America Fund Plc v správe Pioneer Asset Managementu S.A.

Z fondov peňažného trhu si pohoršili len Dollar Cash plne rastový a Dollar Cash výnosový, a to zhodne o 0,01 % od Capital Invest KAG. Na čele sa umiestnili so ziskom 0,16 % IAM Konto Peňažný od Istro Asset Managementu a Pioneer Funds International Short Term. V skupine zmiešaných OPF boli stratové tri. Najmenej sa darilo fondu PP-Reštitučný o.p.f., ktorý stratil 0,69 %. Najvyšší zisk 1,3 % zaznamenal American Portfolio od správcu Unigestion Asset Management. V rámci dlhopisových fondov, najviac, o 0,77 %, vzrástla hodnota podielu Dlhopisového konvergentného fondu od VÚB Asset Managementu (VÚBAM). S najväčším poklesom o 0,65 % finišoval Euro Corporate Bond výnosový v správe Capital Invest KAG (Bank Austria).

Celkové čisté predaje, teda rozdiel medzi vydanými a vrátenými podielmi, dosiahli v sledovanom týždni 680,744 milióna Sk. Najúspešnejšou správcovskou spoločnosťou bol Tatra Asset Management (TAM) s čistými predajmi 252,089 milióna Sk, nasledovaný VÚBAM so 185,554 milióna Sk.

Súvisiace články

Aktuálne správy