Počúvajte úspešných: 9 citátov od tých, ktorí dokážu formovať budúcnosť

, businessinsider Foto: SITA/AP;YT/PandoDaily;bloomberg;thinkstock

Neúspešní sa trestajú za svoje chyby, odsudzujú sa za svoju nedokonalosť. Pripadajú si menejcenní. Úspešní vedia, že chyby sú sprievodným znakom vývoja každého človeka. Stali sa, dobre, poučme sa, zlepšime sa a poďme so vztýčenou hlavou ďalej. Pamätajte si, na dosiahnutie cieľa máte jeden život, nie jeden pokus.

Bill Gates
"Vaši najnešťastnejší zákazníci sú vaším najúžasnejším zdrojom učenia."

Tento muž stojí za jednou z najúspešnejších firiem z celého IT sektora za posledných niekoľko desiatok rokov. Microsoft istý čas absolútne dominoval trhu s operačnými systémami a jeho systém Windows XP vstúpil do histórie.

Jeff Bezos
„Ak nemôžete nasýtiť svoj tím dvoma pizzami, potom je príliš veľký."

Zakladateľ Amazonu a jej hlavný predstaviteľ, pôvodne prevádzkoval e-shop na knihy pod iným menom, ale potom ho premenoval podľa rieky Amazonky na Amazon a stal sa jedným z najväčších online retailerov na tejto planéte. Dnes si môžete kúpiť na Amazone od kníh, cez elektroniku až po diely na auto.

Tony Hsieh
"Sledujte víziu, nie peniaze. Tie nakoniec začnú sledovať vás."

Zakladateľ Zappos a jeho CEO postavil svoj biznis na takmer neuveriteľnej veci. Predával topánky on-line. Obyčajne by človek povedal, že topánky si bude chcieť každý vyskúšať, ale Tony bol presvedčený o opaku a do biznisu sa pustil v roku 1999. O desať rokov firmu predal spoločnosti Amazon za rozprávkových 1,2 miliardy dolárov s podtitulom "najväčší on-line obchod s topánkami na svete".

Steve Jobs
"Vaša práca vyplní veľkú časť vášho života a jedinou cestou, ako byť naozaj spokojný, je robiť prácu o ktorej ste presvedčení, že je to skvelá práca. A jediný spôsob, ako robiť skvelú prácu, je robiť to čo milujete. "

Duchovný otec a zakladateľ dlho najhodnotnejšej firmy na svete, Apple Inc., vydupal neuveriteľné veci prakticky z ničoho spoločne so svojím kamarátom Stephenom Wozniakom v kalifornskom Cupertine. Jobs bol známy svojou posadnutosťou. Údajne pri jednom z interných mítingov vyhlásil, "Pokiaľ nebudete v sobotu v práci, v nedeľu už ani nechoďte!".

Drew Houston
"Nestrachujte sa, že zlyháte, stačí, aby ste raz mali pravdu."

Drew založil spoločnosť Dropbox. Šlo o relatívne neznámu firmu, ale pokročilejší používatelia počítačov si iste spomenú na cloudové služby a úložisko, ktoré táto spoločnosť poskytuje. Medzi jej klientov patria napríklad Spotify, Under Armour, Pinterest, Expedia alebo napríklad National Geographic.

Michael Dell
"Nápady sú komodita. Ich realizácia však už nie."

Kto by nepoznal kráľa hardwaru? Michael Dell, ako už napovedá názov, založil spoločnosť Dell, ktorá vyrába pracovné nástroje a pracovné stanice. Dell rozširoval svoje impérium, až ho pompézne uviedol na burzu. Od vtedy ale stratil nad firmou plnú kontrolu. Až v roku 2007 sa vrátil do čela spoločne so skupinou investorov združených vo fonde, ktorí znovu uviedli Dell do súkromného vlastníctva a delistovali akcie z trhu. Firma je tak opäť súkromná.

Walt Disney
"Cesta ako začať je prestať hovoriť a začať robiť."

Legenda filmového priemyslu predniesol túto pamätnú vetu, pričom má plné právo sa k tomu hlásiť, pretože vybudoval so svojim bratom jednu z najväčších mediálnych a zábavných spoločnosti na svete.

Reid Hoffman
"Skočte z útesu a uvidíte, že počas cesty dolu dokážete zostaviť lietadlo."

Spoluzakladateľ LinkedIn chcel svojim citátom naznačiť, že keď je človek pod tlakom času a ďalších faktorov, dokáže behom chvíle zostrojiť niečo, čo bude lietať, než tvrdo narazí na zem.

Warren Buffett
"Nesnažím sa preskočiť sedem stôp vysokú prekážku, hľadám prekážku vysokú jedna stopa, aby som ju mohol prekročiť."

Veštec z Omahy, majiteľ Berkshire Hathaway, filantrop a jeden z najslávnejších a najúspešnejších investorov v histórii asi nepotrebuje bližšie predstavovať. Jeho firma vlastní podiely v Coca-Cola, IBM, Heinz, Apple a ďalších veľkých a známych firmách.

Súvisiace články

Aktuálne správy