Chcete poslať rýchlo peniaze z banky do banky?

Za rýchlosť sa pripláca. Či už je to v štátnej správe alebo u opravára. Za expresné služby klient zaplatí viac aj v bankách. Rýchle vydanie platobnej karty alebo rýchla platba do inej banky vás môže stáť až niekoľko tisíc.

„Prevodový príkaz na prioritnú úhradu musí podať klient v pobočke banky. Ak je podaná do jedenástej hodiny doobeda, môžu byť peniaze na účet prijímateľa pripísané ešte v ten istý deň,“ uviedol Rastislav Lipovský z Ľudovej banky. Väčšina bánk prioritnú platbu umožňuje klientom zadať len priamo v pobočke.

Podľa Dany Marušinovej, riaditeľky odboru platobného styku Dexia banky, sa prioritné platby odpíšu z účtu klienta okamžite, tak ako je to pri normálnych platbách. „Rozdiel je na strane NBS, ktorá ich účtuje prednostne. Banka príjemcu vidí prioritné platby zúčtované okamžite v monitoringu svojho účtu v centrálnej banke,“ uviedla Marušinová. Pri samotnej distribúcií platieb z NBS do jednotlivých bánk sú však prioritné platby zahrnuté do súborov spolu s normálnymi platbami.

V HVB Bank môže byť zrýchlená platba realizovaná, len ak takúto požiadavku klient zadá do desiatej hodiny doobeda. V Tatra banke musí platobný príkaz predložiť už do pol desiatej priamo v pobočke banky. Tatra banka umožňuje klientom službu využiť, len ak chcú zrýchlene poslať minimálne 10 miliónov korún.

Aj VÚB požaduje pri expresných platbách do inej banky dodržať určitý termín. Klient musí požiadavku zadať do desiatej ráno.

Možno aj vzhľadom na cenu tejto služby, zrýchlené platby nie sú klientmi vo veľkej miere využívané. Potvrdzujú to aj čísla. „V roku 2002 s…

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy