Siemens bude v Nemecku prepúšťať

Rušenie pracovných miest sa dotkne najmä divízií v oblasti energetiky.

Spoločnosť Siemens AG plánuje v Nemecku zrušiť takmer 1 100 pracovných miest v snahe znížiť náklady a zvýšiť ziskovosť svojich aktivít v oblasti výroby energie. Prepúšťať bude v štyroch vlnách, pričom tri z nich sa budú týkať obchodnej jednotky energetickej produkcie z fosílnych palív. Zvyšné pracovné miesta sa zrušia v divízii ropy a plynu. Vo štvrtok o tom informoval hovorca spoločnosti Alfons Benzinger.

Nemecký Siemens ohlásil masívne úsporné opatrenia ešte minulý mesiac. Spoločnosť čelí tlaku na zníženie produkčných nákladov, aby mohla konkurovať ziskovejším konkurentom, ako je americký General Electric alebo švajčiarsky ABB. Viac ako polovica plánovaných úspor v hodnote 6 mld. eur sa počas nasledujúcich dvoch rokov chystá v divíziách zaoberajúcich sa energetickou produkciou. Tie poskytujú produkty ako plynové a veterné turbíny, podmorské energetické distribučné systémy pre ropné plošiny alebo elektrárne na kľúč, a do pokladnice Siemensu prinášajú viac ako tretinu celkového zisku skupiny.

Skupina Siemens pôsobí aj na Slovensku a podľa jej webovej stránky ju tvorí 12 spoločností: Siemens s.r.o., Siemens IT Solutions and Services s.r.o., Siemens Program and System Engineering s.r.o., Siemens Enterprise Communications, a.s., Nokia Siemens Networks Slovakia, s.r.o., Siprin, s.r.o., SAT Systémy automatizačnej techniky, spol. s r.o., OEZ Slovakia, spol. s r.o., Osram Slovakia, a.s., BSH domácí spotřebiče s.r.o., BSH Drives and Pumps s.r.o. a Reaktortest, s.r.o. Výrobca žiaroviek Osram sa na jar od konglomerátu Siemens AG oddelí.

Súvisiace články

Aktuálne správy