FPD chce v Indonézií stavať rezort za 40 mil. eur.

Potenciálnymi partnermi projektu by mohli byť aj čínski investori.

Skupina FPD, za ktorou stojí slovenský podnikateľ Anton Siekel, plánuje na indonézskom ostrove Lombok postaviť luxusný dovolenkový rezort s rozlohou 50 hektárov. V prvej etape plánuje FPD do projektu preinvestovať približne 40 mil. eur. Komplex bude pozostávať z päťhviezdičkového hotela a 55 súkromných viliek. Na tento účel už developer kúpil pás pobrežia v zálive Ekas Bay na juhovýchodnom cípe ostrova neďaleko mesta Kuta.

Siekel vidí budúcnosť podnikateľských aktivít v juhovýchodnej Ázií hlavne v spolupráci s čínskymi investormi, ktorí by sa mohli na projekte takisto podieľať. Rovnaký názor má aj generálny konzul v Šanghaji Pavol Sýkorčin. „Čínski investori sú pripravení investovať v zahraničí, prioritne v oblastiach, ktoré dokážu využiť obrovský potenciál čínskeho trhu, napríklad v oblasti turizmu. Najväčšia šanca na ich získanie je, ak na projekte až do jeho ukončenia, prípadne počas prevádzkovania, spolupracujú so skúseným zahraničným partnerom, ako je to v prípade ponúk FPD,“ konštatuje Sýkorčin.

Skupina FPD je nadnárodná korporácia, ktorá vznikla v roku 2006. V súčasnosti pôsobí v desiatich krajinách sveta a zamestnáva vyše 3 300 ľudí. FPD sa primárne zameriava na korporátne finančníctvo, aktívna je aj v oblasti hoteliérstva, kúpeľníctva a cestovného ruchu, médií a zábavného priemyslu, stávkového priemyslu, výrobného priemyslu, ako aj oblasti real estate a developmentu.

Súvisiace články

Aktuálne správy